Programi i Shkrimit

Shkrimi eshte thelbi praktik i universitetit. Ai kushtezon te mesuarin, nderveprimin dhe perhapjen e dijes ne mjedisin universitar. Programi i Shkrimit, i ndermarre nga Departamenti i Gjuhe – Letersise ne Universitetin e Vlores, i kushtohet te mesuarit te shkrimit nga studentet, zhvillimit te aftesive te tyre per te kryer detyra kerkimore me shkrim te argumentuara mire, te drejtuar nga parime retorike te perkufizuara qarte,  per te paraqitur idete me kthjelltesi mendore e force stilistike. 
Kursi i sotshem brenda ketij programi eshte Arti i te shkruarit: ALB 125. Ne menyre te posacme ALB 125 u drejtohet studenteve rishtare ne Universitetin e Vlores, vecanerisht studenteve te profilit te shkencave humane, te perfshire ne programet Bachelor, por edhe studenteve te disiplinave te tjera 

Ne te ardhmen Departamenti i Gjuhe – Letersise parashikon strukturimin e plote te ketij programi ne disa nivele.

Programi synon qe studentet:

Me teper...