Nga Ismail Kadare:
Fjalimi  i Ismail Kadarese ne ceremonine e marrjes se çmimit “Princi i Asturias per Letersine”


Nga Rexhep Qosja:

1 - Mjerimi i provincializmit
2 - Mjerimi i provincializmit
3 - Mjerimi i provincializmit

 
Nga Floresha Dado:
Postmodernizëm në letërsinë shqiptare


Nga Agron Tufa:
Funeral shteror per letersine
Mjaft më me gabimet e vjetra! Koha për gabime të reja!


Nga Alfred Uçi
:
Don Kishoti, kriza e romanit dhe “trashëgimia e zhvlerësuar